Polisin Canını Sıkan Yasa! - Sağlık Zamanı

Polisin Canını Sıkan Yasa!

PKK ve suç örgütlerinin önemli finans kaynaklarından biri olan sigara kaçakçılığına yönelik baskınlarda yakalananlardan yüzde 90'ının serbest bırakıldığı ortaya çıktı. Denetimli Serbestlik Yasası'nın kaçakçıları cesaretlendirdiği ileri sürüldü.

Polis, ülke çapında gümrük kaçağı sigara operasyonlarını sürdürürken yakalanan şüphelilerin serbest kalması verilen emekleri boşa çıkardı.
Bugün'ün haberine göre; KOM birimleri, bu yılın ilk 8 ayında düzenledikleri operasyonda 70 milyon paket kaçak sigara ele geçirdi. 2012'nin aynı dönemine göre gümrük kaçağı sigara yakalamaları yüzde 10, gözaltına alınan şüpheli sayısı ise yüzde 12 arttı.
2.6 MİLYARLIK ZARAR
8 bin 340 operasyonda 15 bin 856 kişi yakalandı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden sadece yüzde 10'u tutuklandı.5607 Sayılı Kanun'da yapılan son düzenleme ile sigara kaçakçılığının cezası 3 yıldan 6 yıla çıkartıldı. Buna karşın tutuklama oranlarının düşük gerçekleşmesinin suç örgütlerinin sigara kaçakçılığına yönelmesine yol açtığı öne sürüldü.
Yıllık 2.6 milyar liralık vergi kaybına neden olan sigara kaçakçılığı ile mücadelede "caydırıcı" cezaların önemine vurgu yapılıyor. Üst düzey bir polis müdürü, "Biz kaçakçıları yakalıyoruz ama adliyeler serbest bırakıyor. Öyle olunca da mücadeleci birimlerin morali bozuluyor" dedi.
Aynı gün tekrar yapıyor
Po­li­se gö­re, si­ga­ra ka­çak­çı­lı­ğın­dan ya­ka­la­nıp çı­ka­rıl­dı­ğı sav­cı­lık ya da mah­ke­me­ce ser­best bı­ra­kı­lan bir şüp­he­li ay­nı gün ya­sa­ dı­şı fa­ali­ye­te de­vam edi­yor. Ay­nı gün için­de hem po­lis hem de jan­dar­ma bas­kın­la­rın­da "mü­ker­re­r" ya­ka­la­nan si­ga­ra ka­çak­çı­la­rı­nın bu­lun­du­ğu öne sü­rül­dü.

Yorum Gönder

0 Yorumlar